lørdag den 13. juli 2013

Karrysuppe med tigerrejer

For noget tid siden fik jeg fat i en gigantisk 3-liters dåse kokosmælk (billede længere nede) til ingen penge. Den blev der åbnet for her til aften med en dejlig mild karrysuppe. Følg med de næste dage og se, hvad der ellers kommer ud af mit kokoseventyr! ;)




Karrysuppe med tigerrejer (2-3 personer):

  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1½ spsk karry
  • 1 tsk paprika + spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • 6 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 3 gulerødder
  • 3 store blade fra et spidskål
  • 1 stor snackpeber
  • 1 dåse kokosmælk/4-5 dl
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • ca. 150 g tigerrejer
  • evt. jævning: 1 spsk majsstivelse + 1 spsk vand
Her er den så, den gigantiske dåse! Nogen forslag eller ønsker til retter? :)

Skær gulerødder og kål i tændstikker/julienne og snackpeberen i store tern. Hak hvidløgsfedene og svits dem i olie sammen med ingefær. Tilsæt krydderier og grøntsager og kort efter vand og bouillon. Lad det simre 5 minutters tid og tilsæt kokosmælk, chilisauce og citronsaft. Smag til med salt og evt. mere citronsaft og tilsæt rejerne og evt. jævning for en mere tyktflydende suppe. Varm igennem og server straks!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar