torsdag den 2. maj 2013

Giant Banana Breakfast Cookie

Jeg elsker at spise morgenmad, og især hvis denne gigantiske banan-cookie står og venter: sund (uden tilsat sukker eller fedtstof)og mættende, og så dufter og smager den bare så godt, at man faktisk også sagtens kunne spise den som dessert - eller som snack på madpakken! Velbekomme ;)




Giant Banana Breakfast Cookie (morgenmad til 2):

  • 3 store overmodne bananer (af den helt rædsomme slags!)
  • 1 håndfuld hasselnødder (ca. 30 nødder) + ekstra til pynt
  • 2 spsk kokosmel
  • 4 spsk havregryn (jeg brugte finvalsede)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 2 gode tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1½ tsk bagepulver
Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en tærteform eller lignende med bagepapir. Blend bananerne til en helt glat mos med en stavblender. Hak nødderne groft og rør dem i bananmosen sammen med kokosmel. Rør resten af ingredienserne i og smag, om dejen er sød nok - hvis dine bananer ikke er helt modne nok kan du tilsætte en smule honning for at kompensere for sødmen.
Hæld dejen i tærteformen og glat den ud med en ske. Pynt med hasselnødder. Bag cookien i 25-30 minutter og lad den køle af på en rist (tag den ud af formen men lad den bare blive på bagepapiret. Konsistensen vil være lidt en mellemting af brød og kage.


Server den for sig selv med en kop varm te/kaffe eller med frisk frugt. Eller brug den som ret i en hyggelig brunch!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar