tirsdag den 7. maj 2013

Burger Mexicana

Min veninde elsker burger, så da hun besøgte mig forleden, skulle vi selvfølgelig have det! En mexicansk variant blev det til med krydrede bøffer, guacemole og hjemmelavet salsa. Mums! :)



Burgerboller (8 store):
  • 25 g gær
  • 4 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 2,5 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 60 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • 100 g durummel
  • ca. 300 g hvedemel
  • Pynt: sesamfrø
Lun mælken og rør gær, salt og honning ud heri. Pisk olien i og tilsæt havregryn. Rør fuldkornsmel og durummel i og herefter gradvis hvedemelet. Saml dejen og ælt den på en meldrysset flade.  Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 1-1½ time og form den så til 8 flade boller. Lad dem hæve 1 time og pensl med vand. Drys med sesamfrø og bag bollerne ca. 20 minutter ved 200 grader.





Guacemole:
  • 1 stor avocado (Netto/Rema 1000-størrelsen)
  • 1 fed hvidløg
  • ca. 1½ spsk citronsaft
  • salt
  • evt. en skefuld cremefraiche eller lignende
  • evt. 1 tsk finthakket chili, hvis du er til stærk mad
Mos avocadoen med en gaffel (der må gerne være lidt klumper) og riv hvidløgsfedet fint. Rør begge dele med citronsaft (+ evt. cremefraiche og chili)) og smag til med salt.



Salsa:
  • 10 cherrytomater
  • 1 spsk finthakket løg
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk paprika + oregano
  • salt og peber
Skær cherrytomaterne i små stykker og vend dem sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.

Krydrede bøffer (4-5 stk.):
  • 500 g oksefars (gerne med lavt fedtindhold)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano + spidskommen
  • 1½ tsk paprika
  • evt. 1 tsk finthakket chili, hvis du er til stærk mad
  • 1 tsk salt 
  • peber
  • Chilimayo: 1 dl mayonnaise rørt med 1 spsk sød chilisauce + lidt citronsaft og salt
Riv hvidløg fint og rør det sammen med fars, krydderier og salt og peber. Lad gerne farsen stå og trække mindst en halv time, så smagene kan udvikle sig og form så til 4-5 flade bøffer. Steg dem 3-4 minutter på hver side og saml burgerne: flæk bollerne og smør med chilimayo, læg bøfferne i, og top med en god klat guacemole og salsa!



1 kommentar:

  1. Hvor ser den lækker ud!
    Jeg bestiller altid mexi/spicyburgers når jeg er på café - så godt!

    - Anne

    SvarSlet