mandag den 13. maj 2013

Broccoli-blomkålspandekager med multigrønt-raita

Disse grøntsagsproppede pandekager indeholder næsten ikke mel og lader sig nemt transformere til en paleo udgave! Spis dem til brunch, som 'sandwich' til frokost eller til aften med lækkert fyld til. :)



Broccoli-blomkålspandekager (8 stk.):
(Opskriften er fundet her.)
  • ½ lille blomkål
  • ½ broccoli
  • 5 æg (str. S/M)
  • 3 spsk mel (for paleoversion: prøv HUSK, kokosmel/fiber eller mandelmel)
  • 3/4 tsk groft salt
Fjern det groveste af stokken på blomkål og broccoli og skær resten i mindre stykker. Kom dem (af to omgange) i blenderen og puls dem til risstruktur. Rør 'risene' sammen med resten af ingredienserne i en skål. Kom ca. 3/4 dl dej på panden og glat den ud til cd-størrelse (måske kan du hav to ad gangen). Steg 2-3 minutter på hver side og fortsæt med resten af dejen.



Multigrønt-raita:

  • 1/4 broccoli
  • ½ stor squash
  • ca. ½ liter skvalderkålsblade, løspakket (kan erstattes med andre grønne urter eller frisk spinat)
  • 1 forårsløg
  • 1 lille syrligsødt æble
  • 6 spsk yoghurt
  • 3/4 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/4 tsk salt
Skær broccoli i små stykker  og squash og æble i små tern. Hak skvalderkålene og skær forårsløget i tynde ringe. Rør yoghurt, mayonnaise, sennep og salt sammen i en skål og vend grøntsagerne heri.

Server raitaen på de varme pandekager, gerne med lidt tomater og en god pesto. Fx denne lækre skvalderkålspesto med hasselnødder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar