tirsdag den 30. april 2013

Hvidløgs-naan med hummus og ratatouille

Disse simple naanbrød bliver endnu lækrere, når man pensler dem med lidt hvidløgssmør. Serveret med hjemmelavet hummus og en hurtig pandestegt ratatouille har du et lækkert måltid, der både kan serveres som appetizer, tapas eller som hovedret. Velbekomme! :)



Hvidløgs-naan (ca. 8 stk.):

  • 1 dl vand
  • 2 spsk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl durummel (eller fuldkornsmel eller bare hvedemel)
  • ca. 2½ dl hvedemel
  • En god klat smør (ca. 15 g)
  • 1 stort fed hvidløg
Rør vand, yoghurt, salt og bagepulver sammen. Rør melet i lidt at gangen og saml til en blød dej. Undgå at komme for meget mel i. Del dejen i ca. 8 og tril dem til kugler mellem håndfladerne. tryk og stræk dem flade på et meldrysset bord til de er ca. en halv cm tykke. Bag dem på en varm, tør pande (jeg kunne have to naanbrød ad gangen) ca. 3 minutter på hver side og læg dem på en bagerist. Riv hvidløget fint og kom det i en lille skål med smørret. Smelt det kortvarigt i mikroovnen (ca. 30 sekunder) og pensl det varme brød med det. 


Hurtig ratatouille på panden:
  • 1 lille løg
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 8 cherrytomater
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt
  • En portion af din yndlingshummus
Hak løget og svits det i olivenolie på panden. Skær squashen i halve skiver og peberfrugten i strimler. Kom begge dele på panden og rist ca. 4 minutter ved jævn varme. Skær tomaterne i kvarte og rist dem med 2 minutters tid. Vend hvidvinseddiken i og smag til med salt.


Server straks ratatouillen med de varme naanbrød og hummus!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar