mandag den 8. april 2013

Abrikoskompot med vanille

Jeg havde 15 (!) mennesker til ostegilde i min stue i fredags efter konceptet, at alle medbragte en ost og værten, dvs. mig, sørgede for lækkert brød og tilbehør. 
Ét af tilbehørene til ostene var denne simple abrikoskompot, der er lavet på tørrede abrikoser, og som har en smuk dyb orange farve og delikat smag med toner af vanille og citrus. :)



Abrikoskompot med vanille (1 syltetøjsglas):
  • 150 g tørrede abrikoser
  • ca. 3 dl vand
  • 2 spsk sukker eller honning
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk fintrevet økocitronskal
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 spsk blommesaft (kan udelades eller evt. erstattes med hyldeblomstsaft) 
Skær abrikoserne i halve (eller mindre stykker, hvis du vil have en mere ensartet kompot) og kom dem i en lille gryde eller kasserolle med de resterende ingredienser. Lad det simre i 20-30 minutter, til væden er reduceret med ca. 3/4, og abrikoserne er bløde og opsvulmede. Smag og juster evt. syrlighed/sødme - der kan være stor forskel på abrikoser! 

Prøv også at servere kompotten med en god vanilleis eller på græsk yoghurt med lidt ristede mandler til brunch. Eller brug den som fyld i en lagkage! Velbekomme :)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar