lørdag den 2. marts 2013

Pandekager med hvidløgsstegte tigerrejer, mangosalsa og peanutbuttersauce

Denne ret består af lutter personlige favoritter: pandekager, rejer, avocado, mango, peanutbutter etc., og det var derfor intet mindre end et festmåltid en fredag aften, hvor jeg fik besøg af en veninde! :) 



Jeg har faktisk aldrig tidligere selv brugt tigerrejer (der jo også ligger i den dyre ende af rejeskalaen), men konsistensen er helt eminent, og jeg valgte her at riste dem ganske kortvarigt på pande med lidt hvidløg og frisk ingefær. Hertil fik vi en salsa/salat af bl.a. mango og avocado med en syrlig-sød chilisauce-dressing.  Pandekagerne var en variation over den gamle kending på bloggen, pandekager uden mælk og æg og som prikken over i'et lavede jeg en simpel peanutbutter/satay-sauce. Velbekomme! 

Pandekager (ca. 9 stk.):

  • 3 spsk hørfrøpulver + 10 spsk kogende vand
  • 6 dl mælk
  • 5 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • smør til stegning
Rør hørfrøpulver og vand sammen i en lille skål og lad det stå 5 minutters tid til det tykner til en tyk slim. Pisk slimen sammen med mælk og salt og rør mel lidt af gangen. Rør tilsidst bagepulver i. Kom ca. 1 dl dej på en stegepande med smør og steg pandekagerne et minuts tid (eller til pandekagen er gyldenbrun) på hver side ved jævn varme.

Mango-avocadosalat (3 personer):
  • 1 mango
  • 1 stor avocado (af de helt store man kan købe i fx Netto og Rema 1000)
  • ½ broccoli
  • 1 håndfuld tørrede abrikoser (kan evt. udelades)
  • 2 spsk sød chilisauce
  • saften af en halv citron
  • 1 knsp. salt
  • Pynt: (sorte) sesamfrø
Skær mango, avocado og broccoli i mundrette stykker og hak abrikoserne groft. Kom alle dele i et salat/tærtefad. Rør chilisauce og citronsaft sammen med salt og vend dressingen i salaten. Pynt evt. med et drys sorte sesamfrø.



Hvidløgsstegte tigerrejer (3 personer):
  • ca. 300 g tigerrejer, tøede
  • 2 store fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • oregano
  • citronsaft
Skær hvidløgsfedene i tynde skiver og hak ingefæren fint. Svits begge dele kortvarigt i olivenolie og tilsæt rejerne og et godt drys oregano. Hvis der opstår for meget væde på panden, så rejerne koger snarere end steges, hældes den overskydende væde fra. Steg højst et par minutter og giv så rejerne et godt skud citronsaft, evt. et lille nip salt, og kom dem over i en skål til servering.



Peanutbuttersauce (satay-sauce):
  • 2 store fed hvidløg
  • et stykke frisk ingefær på størrelse med det yderste tommelfingerled
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1-2 tsk honning/farin/rørsukker
  • 4 spsk peanutbutter
  • ca. 1½ dl vand
  • salt
  • citronsaft
Riv hvidløg og ingefær fint og svits dem i olivenolie. Tilsæt tomatpuré og vand og bring det i kog. Rør peanutbutter og honning i og smag til med salt og en smule citronsaft. Juster evt. konsistensen med mere vand, hvis du ønsker en mere tyndtflydende sauce.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar