mandag den 4. marts 2013

Paleo blomcoli-couscous

Jeg har ved flere lejligheder præsenteret blomkål'ris' - altså blomkål blendet eller revet til rislignende struktur som et low carb alternativ til ris. I denne tabbouleh-salat inspireret af Plat du Jour indgår desuden også broccoli efter samme princip. 



Paleo blomcoli-couscous (3 personer):

  • 1/4 blomkål
  • 1 broccoli
  • 8 cocktailtomater (eller tilsvarende af andre tomater)
  • 1 stort æble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • ½ spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 håndfuld hasselnødder
Skær blomkål og broccoli (med stok!) i mindre stykker og puls dem (af flere omgange) et par gange i blenderen til de opnår en rislignende struktur. Skær æblet i tern og tomater i både. Rist hasselnødderne på en varm tør pande og lad dem køle let af. Gnid de løs skaller af og hak nødderne groft.
Pisk olie, eddike, honning og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Vend dressing sammen med grøntsager i en stor salatskål og top med hasselnødder. 

Nyd salaten som den er eller som alternativt tilbehør til fx grill mad, tærter eller deller. Velbekomme! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar