tirsdag den 5. marts 2013

Flækærtesuppe med fyld af abrikoser og broccoli

Her kommer en varm og karrykrydret suppe med et herligt sprødt og syrligt modspil fra tørrede abrikoser og broccoli. Velbekomme! 




Flækærtesuppe med fyld af abrikoser og broccoli (2 personer):
  • 1 løg
  • 2 små æbler
  • 1 spsk karry
  • ½ spsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl gule flækærter (kan erstattes med røde linser)
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • ½ broccoli
  • ca. 8 tørrede abrikoser (den syrlige, orange slags), skåret i halve og udblødt 30 minutter i koldt vand
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk honning
  • salt
Hak løget og skær æblerne i tern. Svits begge dele i olivenolie og tilsæt krydderier og hakket hvidløg. Svits kortvarigt og tilsæt vand, flækærter og bouillon. Lad det småkoge 20-25 minutter til flækærterne er møre. Smag til med salt.
Skær imens broccolien i mundrette stykker og hak abrikoserne groft. Svits begge dele i lidt olie på panden, til broccolien er mør, men stadig har bid. Tag panden af varmen og tilsæt iblødsætningsvandet, citronsaft og honning samt en smule salt og vend godt rundt.
Server suppe og fyld for sig.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar