torsdag den 14. marts 2013

Æblecrumble med marcipantern

Det er allerede et godt stykke tid siden, vi spiste denne dejlige æbletærte som fejring af et veloverstået bachelorprojekt. Den minder en del om den pæretærte med marcipancrumble, jeg postede for lidt tid siden, idet crumblen er efter samme opskrift, men denne tærte har inden bund. Til gengæld har den nogle dejlig tern af marcipan! :)




Æblecrumble med marcipantern (ca. 5 personer):
  • 2 store æbler (eller 3 almindelige)
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 150 g + 75 g (kold) marcipan
  • 50 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 50 g mandler
  • 50 g havregryn
Smuldr smørret i havregrynene og rør herefter sukker i. Hak mandlerne groft og riv 150 g marcipan. Vend begge dele i smulderet. Skær æblerne i ca. 8 både hver (behold bare skrællen på) og læg dem tæt i et tærtefad eller ildfast fad. Drys med ingefær, kanel og kardemomme. Skær de 75 g marcipan i tern af ca. 1 cm og fordel dem på æblerne. Drys til sidst crumblen over og bag tærten ca. 20 minutter ved 200 grader. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar