torsdag den 7. februar 2013

Lakridsmarcipan med citron og overtræk af hvid chokolade

Lakrids og citron går utroligt godt i spænd, hvad der også er udnyttet i denne konfektopskrifts skønne forening af makkerparret med en klump marcipan og overtræk af hvid chokolade!
Server dem til dessert som tilbehør til en frisk sorbet eller bare en ekstra luksusbid til kaffen. :)




Lakridsmarcipan med citron og overtræk af hvid chokolade (ca. 15 stk. konfekt):
  • 200 g marcipan
  • ca. 1½ spsk lakridspulver
  • 1 tsk fintrevet øko-citronskal
  • ca. 1 spsk citronsaft
  • 100 g hvid chokolade
  • Pynt: frysetørrede bær, pistachenødder, mørk chokolade, kakao etc.
Ælt marcipan, lakridspulver, citronskal og - saft sammen og smag til, om du synes det skal smage mere af lakrids eller citron. Tril massen til mundrette kugler og smelt chokoladen over et vandbad. Overtræk kuglerne med chokoladen og læg dem til tørre på et stykke stanniol. Pynt evt. med fx nødder, frysetørrede bær.



Hvis der er overskydende overtrækschokolade tilbage, kan du vende en håndfuld mandler heri og drysse dem med lakridspulver. 
Eller hvad med lidt tørrede tranebær eller kirsebær? :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar