lørdag den 16. februar 2013

Fedtfattige kanelsnegle med æble

En af min kærestes gode venner fyldte 25, og da hverken fødselaren eller nogen af os var særligt begejstrede for det ydmygende kanelritual, blev det i stedet besluttet at overraske ham med flag og kanelsnegle!
Denne version er knapt så klæbrig og langt fattigere på fedt, end den traditionelle slags. Til gengæld mangler den absolut intet på smagsfronten! :) Velbekomme.


Fedtfattige kanelsnegle med æble (ca. 28 stk.):

Dej:
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk yoghurt
  • 2 æg
  • 1 spsk honning
  • 1½ tsk salt
  • ca. 675 g mel

Lun mælken og rør gær og yoghurt ud heri. Pisk æg, honning og salt sammen og rør det i gærblandingen. Rør melet i lidt af gangen til en blød dej og 'fold' den sammen i skålen med en dejskraber. Ælt den let med hænderne i skålen og stil den til hævning i tre kvarters tid. 


Fyld:
  • 2 store æbler
  • 6 spsk farin
  • 2 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk vanillesukker
  • 25 g blødt smør (kan evt. udelades)
  • evt. flormelis + vand til glasur
Riv æblerne groft og hæld væden fra. Rør sammen med de øvrige ingredienser i en skål.
Rul dejen ud i en frikant på et meldrysset bord (uden at ælte den) i ca. 1 cm tykkelse eller til firkanten er på størrelse med en bradepande. Smør fyldet ud herpå og efterlad ca. 10 cm bar i den ene side. Rul forsigtigt dejen sammen fra den modsatte kant til en stor pølse og skær snegle af 2 cm tykkelse. Læg dem på to bageplader med bagepapir og bag dem ca. 15 min. ved 200 grader. (Sæt den første plade ind så snart, den er klar og bag pladerne enkeltvis, hvis du som jeg har en lille ovn.)
Pynt evt. med glasur.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar