tirsdag den 19. februar 2013

Bagt pastinaksalat med dadler

Denne bagte pastinaksalat kan både bruges som tilbehør i stedet for de traditionelle bagte rodfrugter eller spises som salat til andre varme retter. Velbekomme :)



Bagt pastinaksalat med dadler (2-3 personer):

  • 2 store pastinakker
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 5-6 dadler (friske eller tørrede)
  • Evt. 1 dl græsk yoghurt + 1 spsk tahin
Tænd ovnen på 200 grader. Skær pastinakkerne i stave og vend dem med olivenolie og salt i et ildfast fad. Skær enderne af hvidløgsfedene (behold skrællen på!) og læg dem ved. Bag i 20 minutter og skær dadlerne i strimler.
Mos/hak de bagte hvidløgs fed og pisk sammen med citronsaft. Hæld blandingen over pastinakkerne og vend dadlerne i. Bag yderligere 5-10 minutter til pastinakkerne er møre.
Server evt. med en klat tahin-yoghurt. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar