lørdag den 19. januar 2013

Tortillas med krydret bønnefyld og hytteost-guacemole

Vi er blevet vilde med tortillas her i Danmark, men hvorfor ikke eksperimentere lidt med fyldet?
I aftes lavede jeg et krydret bønnefyld med pølser og bladselleri, der sagtens kan varieres efter køleskabsbeholdning og præferencer. Og som tilbehør en guacemole med hytteost, som bare går virkelig godt i spænd med avocado! Velbekomme :)




Krydret bønnefyld (fyld til 6 tortillas):
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 3-4 dl kogte bønner (jeg brugte sorte, men fx kidneybønner eller endda kikærter er også fint - det skal bare være rimeligt faste i strukturen)
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 frankfurterpølser el.lign. (kan udelades eller erstattes med fx tofu eller (butternut) squash for en vegetarisk version)
  • 2 tsk spidskommen + karry
  • salt og peber
Hak løget og svits det i olie. Hak hvidløget og skær pølserne i mindre stykker. Svits dem med løgene. Skær bladselleri i tynde ringe og kom dem i gryden sammen med bønner, krydderier og hakkede tomater. Lad retten simre 10 minutters tid, eller til det meste af væden er fordampet. Smag til med salt og peber.

Hytteost-guacemole:
  • 1 medium avocado
  • 1 lille fed hvidløg
  • knap 1 spsk citronsaft
  • 1 snackpeber
  • ca. 1½ dl hytteost
  • salt og peber
Del avocadoen i to og rids på kryds og tværs i kødet. Skrab det ud med en ske og mos det groft med en gaffel. Pres hvidløg og citronsaft i og skær snackpebren i korte strimler eller tern. Rør sammen med hytteost og avocado og smag til med salt og peber.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar