onsdag den 16. januar 2013

Spinatbøffer med yoghurtdip og karryris

Her kommer en lidt indisk inspireret ret, som er virkelig lækker.
Spinatbøfferne (med stærk inspiration fra Suveræne Super Succeser) er krydret med garam masala og risene har fået et skud karry og lidt løg og rosiner.




Spinatbøffer (3 personer):

  • 1 pose frossen helbladet spinat (600 g), optøet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk garam masala
  • 3/4 tsk muskat
  • 1 æg
  • 1 god håndfuld havregryn
  • 1½ spsk mel
  • Dip: 1½ dl fromage frais (eller youghurt eller cremefraiche), salt og peber, ½ spsk citronsaft
Hak løg og hvidløg fint og rør sammen med alle de øvrige ingredienser (undtagen dip). 'Farsen' er ret våd. Sæt den i runde, flade klatter på en pande med olivenolie og steg ved jævn varme 2-3 minutter på hver side. Rør fromage frais og citronsaft sammen til en dip og smag til med salt og peber. 

Karryris med rosiner (3 personer):
  • 2 dl løse ris
  • 4 dl vand
  • 2 tsk karry
  • ca. 1 tsk salt
  • 1 lille løg
  • 1 håndfuld rosiner
Hak løget og det sammen med ris, vand, karry og salt i en gryde. Kog risene efter anvisningerne på pakken. Tilsæt rosinerne, når risene er næsten færdige.


Hvis der bliver nogle spinatbøffer til overs, smager de også glimrende kolde! Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar