fredag den 18. januar 2013

Kartoffel-porresuppe

Nem og hurtigt tilberedt suppe, der sagtens kan 'jazzes' op med forskellige toppings. Jeg brugte lidt røget laks og en smule citronolie. Velbekomme! :)


Kartoffel-porresuppe (2 personer):

  • 1 lille løg
  • 4 store kartofler
  • ½ liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 porre
  • 1 godt drys muskat
  • ca. 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 dl fløde
  • Toppings: fx røget laks, en god olie, ristede nødder, persille etc.
Hak løget og svits det i olivenolie. Skær kartoflerne i tern og skyl dem i et dørslag. Kom dem ned til løget og svits kortvarigt. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Snit porrerne i tynde ringe og kom dem i gryden. Lad det simre 10 minutters tid, eller til kartoflerne er møre. Blend suppen med en stavblende - der må godt stadig være lidt stykker i. Rør fløde og citronsaft i og smag til med salt og peber og muskat.
Server med dine favorittoppings!

2 kommentarer:

  1. Hvorfor er det liiige jeg aldrig har overvejet, at toppe min kartoffel/porre suppe med røget laks? Ender oftest med krydrede oksekødsboller, ristet serrano eller ferske rejer.
    Men med laks, mmh - det må jo smage eminent. Tak for tippet :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tjah, laks var bare det første der lige faldt mig ind.. :) Har faktisk ikke lavet kartoffel-porresuppe før! Men serrano lyder nu heller ikke dumt! ;)

      Slet