tirsdag den 15. januar 2013

Grapefrugtsalat med avocado og edamamebønner

Denne salat er en rigtig 'good-for-you'-sag sprængfuld af vitaminer og mineraler, antioxidanter og gode fedtstoffer - et dejligt skud energi i vinterkulden!
Den er desuden forfriskende og mættende uden at være alt for tung i det. Jeg spiste den som ret i sig selv, men den kan selvfølgelig også serveres som tilbehør til fx fisk.



Min stakkels kæreste er i disse mørke tider indlagt til at holde tallerkener med min køkkeneksperimenter op under lampen, for at jeg kan tage bedre billeder af maden! ;)

Grapefrugtsalat med avocado og edamamebønner (hovedret til 1 person):

  • 1 æble
  • 1 avocado
  • 1 grapefrugt
  • ca. 100 g edamamebønner (købes på frost - Rema 1000 har tilbud på dem denne uge ;-) )
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 2 tsk soya
  • salt og peber
Kom de frosne edamamebønner i letsaltet kogende vand et par minutter. Hæld vandet fra og skyld dem i koldt vand. Vend dem med soya og ingefær i en lille skål og lad det stå og 'marinere' lidt mens du ordner de andre ingredienser. Skær avocadoen og æblet i skiver og filetér grapefrugten: Skær top og bund af grapen og skær derefter resten skrællen af i strimler helt ind til frugtkødet. Skær frugtkødet ud mellem hinderne. Anret æbler, avocado, soyabønner og grapefrugt på en tallerken og pres saften af 'skroget' fra grapefrugten over. Giv salaten et drys salt og peber. 

Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar