tirsdag den 22. januar 2013

Fyldte portobellosvampe med gorgonzola

Portobellosvampe bliver ofte serveret som erstatning for kød i retter til vegetarer - og ikke uden grund. Disse kæmpestore svampe har en dejlig fast konsistens og delikat smag, som sagtens kan gøre det ud for en bøf! ;)
Her har jeg bagt dem penslet med lidt hvidløgsolie og fyldt dem med en tomatsauce, broccoli og en lækker cremet gorgonzola. Velbekomme!




Fyldte portobellosvampe med gorgonzola (2 personer):
  • 1 bakke portobellosvampe (ca. 350 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1½-2 spsk olivenolie
  • salt
  • 1/4 broccoli
  • 1/3 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk balsamicoglace eller honning
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk spidskommen, paprika og koriander, salt
  • ca. 50 g gorgonzola
  • Evt. tilbehør: 6 kartofler, olivenolie, salt, oregano
Tænd ovnen på 200 grader. Skyld svampene og anbring dem på en bageplade med bagepapir med bunden i vejret. Pres hvidløgsfedene og rør dem godt sammen med olie i et glas. Pensl svampene både på over- og underside med olien og sørg for at fordele hvidløgene rimeligt jævnt. Drys med lidt salt.
Rør hakkede tomater sammen med balsamicoglace, krydderier og lidt salt og fordel saucen på svampene.
Skær broccolien i små buketter og fordel dem oven på tomatsaucen.
Hvis du vil servere kartofler til, skæres de ud i både, vendes med lidt olivenolie og drysses med salt og oregano og bages sammen med svampene. Efter ca. 15 minutter tages retten ud af ovnen, og osten fordeles på svampene. Giv dem yderligere 5 minutter og server straks!


PS. Jeg har lige fået et spejlreflekskamera - hvad synes I?? :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar