søndag den 2. december 2012

Små havrepandekager med hytteost og soltørrede tomater

Disse små pandekager er lækre og mættende med sunde fibre og proteiner fra havregryn og hytteost. Passer lige godt til brunch og til aften! ;)



Små havrepandekager med hytteost og soltørrede tomater (ca. 15 stk.):
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl mel
  • 1 tsk salt
  • ca. 150 g hytteost
  • ca. 6 (1 dl) soltørrede tomater
Klip de soltørrede tomater i små stykker og sæt dem i blød i vand (med mindre du bruger dem i olie).
Pisk æg og mælk sammen i en stor skål. Rør mel, salt og havregryn i og vend til sidst hytteosten i. Lad det stå et kvarters tid og trække.
Hæld vandet fra de soltørrede tomater og vend dem i dejen. Steg tre små, tykke pandekager af gangen i smør ved jævn varme et par minutter på hver side. Jeg brugte ca. 2 spiseskefulde dej til hver pandekage. 


Vi spiste pandekagerne med en mos/puré af kogte gulerødder og rødbede smagt til med en smule æblecidereddike og salt.
Du kan også fx servere med friske tomater og cremefraiche eller med spinat og ristede svampe. Vær selv kreativ! :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar