onsdag den 12. december 2012

Pandekager med fyld af spinat og ricotta

Pandekager er, som den opmærksomme læser måske har bemærket, en af mine livretter - også fordi de kan varieres i det uendelige, både pandekage og fyld. Her kommer en helt klassisk af slags med cremet fyld af spinat og ricotta!



Pandekager med fyld af spinat og ricotta (2-3 personer):

Pandekager ca. 10 stk.:
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 4 dl mel
  • 1 tsk salt
  • smør til stegning
Pisk alle ingredienser sammen i en skål. Smelt en klat smør på panden og hæld ca. 1 dl dej på (afhængig af pandens størrelse) til hver pandekage.

Fyld:
  • 1 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 500 g frossen helbladet spinat
  • 2 tomater
  • 3/4 bæger ricotta
  • ca. ½ tsk stødt muskat
  • salt
Hak løget og svits det i olie. Hak hvidløget og tilsæt det til løget sammen med den frosne spinat. Hæld evt. lidt vand i bunden af gryden, så det ikke brænder på. Skær imens tomaterne i tern og vend dem i spinaten sammen med muskat og salt. Lad det stå og simre under låg 5-10 minutter. Hvis der stadig er (en del) overskydende væde skrues op for varmen, så det kan fordampe lidt. Vend ricottaen i lige inden servering og smag evt. til med salt.

Server med en frisk salat og evt. lidt revet pecorino/parmesan til. Velbekomme! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar