lørdag den 29. december 2012

Nytårsforret: Røget ørred med ravigottedressing, æbler og spinat

De næste par dage vil jeg her på bloggen komme med nogle bud på, hvad man kan servere til nytårsmiddagen! :)
Denne nemme forret forener den kraftige, røgede ørredsmag med syrlige æbler og en dejlig sødlig ravigotte(senneps)-dressing.



Røget ørred med ravigottedressing, æbler og spinat (forret til 4 personer):
  • 2 pakker røget ørred (fx dem fra Royal Greenland)
  • 1½ dl cremefraiche/fromage frais
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3/4 spsk ravigottesauce (eller sød sennep)
  • 1 stort (eller to små) syrligsødt æble (fx belle de boscop)
  • ca. 1 tsk timian (tørret eller frisk)
  • ca. 2 tsk citronolie (eller olie der har trukket med lidt fintrevet citronskal)
  • 1 pose helbladet frossen spinat (650 g)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt muskat
  • salt
  • 2 spsk feta i små stykker
Hak løg og hvidløg og svits det i olie i en gryde. Tilsæt spinat og muskat og varm igennem. Smag til med salt og tilsæt feta lige inden gryden tages af varmen. Lad spinaten køle af inden servering. (Faktisk smager den næsten bedst helt kold!)
Skær æblet i kvarte skiver og anret dem på et fad med den røgede ørred. Drys med lidt timian og dryp med citronolie.
Rør en dressing and cremefraiche/fromage frais, sennep og ravigottedressing. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar