lørdag den 29. december 2012

Nyårsdessert: Luksus-Svesketrifli

Dette bud på en nytårsdessert kan med sit mormor-image måske siges at være utraditionelt på sin egen traditionelle måde! ;) Samtidig er det en god måde at få brugt overskydende julelagre af svesker og fløde på. - Og så smager den bare himmelsk!



Luksus-Svesketrifli (Muldvarpeskud) (5 personer):
  • 2 dl fløde
  • 3 skiver rugbrød
  • 1 håndfuld mandler
  • 3-4 tsk farin
  • Kanel
  • En lille pinch salt
  • 50 gram god mørk (gerne 72 % kakao) chokolade
  • 5 spsk kagecreme med vanille (fx Dr. Oetker)
  • 200 g svesker uden sten
  • 6 dl vand
  • 75 g rørsukker
  • Jævning: 3 spsk kartoffelmel rørt ud i 3 spsk koldt vand
  • evt. 1 dl sherry/portvin eller lignende



Sæt sveskerne i blød i vand natten over. Kog dem til en tyk grød med vand, rørsukker og evt. sherry i et kvarters tid og rør jævningen i. Lad grøden køle helt af (den må gerne være køleskabskold ved servering!)
Smuldr rugbrødet og hak mandlerne groft. Kom begge dele på en varm pande og rist det ca. 8 minutter. Drys med farin og et godt skud kanel og vend godt rundt i blandingen. Tag panden af varmen efter et par minutter og lad rugbrødscrunchen køle helt af på en tallerken.Riv eller hak chokoladen og tilbered kagecremen efter anvisningen på pakken (eller lav din egen, hvis du har en god opskrift.)
Pisk fløden til let skum og saml triflien (helst lige inden servering!): først et lag sveskegrød, så kagecreme, en anelse sveskegrød, rugbrødscrunch, resten af grøden, flødeskum og chokolade.
Alternativt kan du også vælge at portionsanrette triflien i dessertglas eller simpelthen bare på en tallerken.

Velbekomme! :) 





1 kommentar:

  1. Jeg synes nu ikke, jeg kan få dem til at ligne rigtige muldvarpeskud fra muldvarpe :-) De ligner nærmere skud fra mosegrise. De falder simpelthen sammen.

    SvarSlet