mandag den 24. december 2012

Krydret rødvinssirup

Denne delikate sirup dufter og smager lidt af gløgg og er i princippet faktisk også bare indkogt gløgg.
Brug den som sauce på en god vanilleis, som tilbehør til ost eller på risalamanden i stedet for kirsebærsauce!
Ellers vil jeg blot benytte lejligheden til at ønske alle læsere GLÆDELIG JUL! :)




Krydret rødvinssirup (ca. 1 dl):

  • 4 dl rødvin
  • 1 dl sukker
  • 3 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 20 hele nelliker
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 lille mandel-stort stykke frisk eller tørret ingefær
Rør alle ingredienser sammen i en kasserolle og varm dem op til kogepunktet. Lad det simre uden låg ved jævn varme i en halv times tid, eller til væsken er reduceret med ca. 2/3. Der vil være ca. 1 dl tilbage. Rør jævnligt undervejs. Si krydderierne fra og lad siruppen køle af. Den er ikke vældig tyk, men hvis det ønskes, kan du inddampe den yderligere. Lav da evt. en større portion, for at der overhovedet er noget tilbage til sidst! ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar