mandag den 10. december 2012

Græsk yoghurt med appelsin og kanel-crunch

Juhu - nu er det langt om længe ved at være den tid, hvor appelsinerne er spiselige - og findes der noget så forfriskende som en perfekt appelsin?
Her kommer i hvert fald en lækker morgenmad med de orange guldklumper! :)



Græsk yoghurt med appelsin og kanel-crunch (2 personer):
  • 400 g græsk yoghurt
  • 1 stor moden appelsin
  • 1 stor håndfuld grovvalsede havregryn
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk smør
  • 1 spsk agavesirup eller honning
Hak mandlerne groft og kom dem på en varm pande. Rist dem til de begynder at dufte og tilsæt havregryn. Tag panden af varmen og vend lidt rundt et minuts tid. Lav så en bar plet midt på panden og smelt smørklatten her. Vend det smeltede smør godt rundt i gryn og mandler. Gentag proceduren med agavesirup (eller honning). Drys kanel ud over blandingen og vend godt rundt. Læg det til afkøling på en tallerken i et tyndt lag.


Skær appelsinerne i tern og fordel dem i to skåle. Fordel yoghurten ovenpå. Bræk den afkølede crunch i stykker og drys dem øverst. Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar