lørdag den 15. december 2012

Chokoladekage med appelsin og ricotta'frosting'

Denne chokoladekage indeholder ikke æg, men til gengæld en masse lækre andre og lidt julede ting som appelsin og dadler. Smagen er intens og konsistensen tæt og fugtig.
Kagen blev lavet som overraskelse til en veninde, der trængte til at blive forkælet lidt, og vakte stor glæde! ;-) 







Jeg tog udgangspunkt i en simpel opskrift fra Twin Food, men ændrede lidt i ingredienserne og kom en sund(ere) 'frosting' lavet på ricotta ovenpå. Det skal lige siges, at kagen ikke er vældig stor. Den passer nok til ca. 6 personer.

Chokoladekage med appelsin og ricotta'frosting':

Kage:

  • 200 g mel
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 150 g farin
  • 5 friske dadler
  • 1½ dl yoghurt
  • 1 dl mælk
  • saft og fintrevet skal af en halv øko-appelsin
  • 4 spsk olie (jeg brugte 2 spsk kokosolie og 2 spsk olivenolie)
  • 60 g mørk chokolade, grofthakket
Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, kakao, bagepulver, salt, vanillesukker og farin i en skål. bland olie, yoghurt, mælk, appelsinsaft og -skal i en anden skålen. Fjern stenene fra dadlerne og hak dem groft. Rør dem grundigt i melblandingen sammen med de våde ingredienser. Kom til sidst chokoladestykkerne i og hæld dejen i en springform el.lign. beklædt med bagepapir. Bag kagen ca. 30 minutter. Løft den efter lidt afkøling ud af formen og kom den over på et fad eller en stor tallerken.


Ricotta'frosting':
  • 3/4 bæger ricotta
  • 70 g flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 gode spsk kakao
  • Evt. frisk frugt eller bær til pynt.
Pisk alle ingredienser sammen med en håndmixer og fordel med en flødeskumsskraber på den afkølede kage. Du kan evt. pynte med friske bær eller appelsinskiver.


En lille tæt sag med masser af smag og svampethed. Uhm. :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar