søndag den 18. november 2012

Speltsalat med tomater og glaserede pastinakker

Her den anden dag fandt jeg de flotteste forskelligfarvede små tomater i Rema 1000, og jeg tænkte straks, at jeg måtte prøve at lave en salat med dem. Resultatet blev denne speltsalat med bagte pastinakker.


Speltsalat med tomater og glaserede pastinakker (3 personer):
  • 1½ dl speltkerner
  • 3 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 store pastinakker (eller persillerødder)
  • 2 spsk balsamicoglace (eller 2 spsk mørk balsamico og ½ spsk rørsukker)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ spsk rørsukker
  • ½ tsk salt
  • ca. 8 cherrytomater (gerne i forskellige farver)

Tænd ovnen på 220 grader. Sræl pastinakkerne og skær dem i stave. Kom dem i et ovnfast fad og vend med balsamicoglace, olie, rørsukker, salt og citronsaft. Bag dem ca. 25-30 minutter eller til de er møre. Vend rundt i dem under vejs.
Kog imens speltkernerne i 3 dl letsaltet vand ca. 20 minutter og lad dem stå og trække lidt og suge det sidste vand. Vend olie og citronsaft i, evt. mere salt, hvis det trænger.
Vend speltkerner og bagte pastinakker sammen og top med 
tomaterne i halve.

Server med en frisk salat, fx rødkålsråkost.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar