torsdag den 1. november 2012

Frossen peanuttærte med banan og chokolade

Juhu - I dag er det min fødselsdag, så derfor skal der selvfølgelig en kage til! :) (Der kommer i øvrigt mere guf på bloggen i løbet af de næste dage på den konto...)
Den har en lækker sprød bund med peanuts, fyld af bananer, kakao og peanutbutter samt chokolade og peanuts på toppen - velbekomme! :)




Frossen peanuttærte med banan og chokolade
(Kilde: her)

Bund:

  • 1 dl + 1 spsk peanuts
  • 3 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 spsk sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk olie
  • 1½ dl mælk
Kom peanuts i et blenderglas/minihakker og blend til rasplignende struktur. Rør sammen med mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. Pisk mælk, æggeblomme og eddike sammen i et glas og rør det i melblandingen. Saml dejen med hænderne - hvis ikke den hænger sammen tilsættes mere mælk. Rul dejen ud i ca. 30 cm diameter og læg den i en springform (jeg brugte en silikoneform) eller et dybt tærtefad. Fold kanterne lidt ned og klem dem sammen. Bag tærtebunden 20 minutter ved 200 grader og lad den køle helt af. 


Fyld:
  • 4 mellemstore (godt modne!) bananer
  • evt. en skefuld honning (hvis bananerne ikke er søde nok)
  • 3 gode spsk kakao
  • 3 spsk peanutbutter
  • 1 lille dåsekokosmælk
  • 1 tsk vanillesukker
  • Pynt: ca. 60 g grofthakket blandet chokolade (mærk og lys) og en god håndfuld peanuts
Blend alle ingredienser (undtagen pynt) helt glat og hæld massen i den bagte tærtebund. Top med peanuts og chokolade og frys tærten 2-3 timer, eller til fyldet er fast. (Lad tærten tø op 1 times tid på køkkenbordet inden servering, hvis du fryser den længere end det.) 



Uhm! ;)

1 kommentar:

  1. Åh det lyder simpelthen så lækkert - guf! ;)
    - Anna
    anna-mad.dk

    SvarSlet