tirsdag den 23. oktober 2012

Spinattærte med bønnebund

Denne spinattærte laves uden æggemasse, og bunden er uden mel. Til gengæld er den saftig og smagfuld - og så kan den også glimrende spises kold! :)



Spinattærte med bønnebund (ca. 3 personer):

Bund:
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk olie
  • 3 spsk vand
  • 1 spsk sesamfrø
Tænd ovnen på 225 grader. Blend bønnerne med vand til en glat masse og rør olie, gryn og sesamfrø i. Fordel bønnemassen i et smurt tærtefad og glat den jævn med en ske. Forbag den ca. 15 minutter, eller til den føles fast.

Fyld:
  • 1 pose (600 g) frossen helbladet spinat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • ½ tsk muskat
  • ca. 1½ dl yoghurt
  • ca. 1 dl finrevet pecorino/parmesan
  • Jævning: 1 god spsk majsstivelse rørt op med 3 spsk vand
Hak løget og hvidløg svits det i olivenolie i en gryde med spinat, salt og muskat. Vend yoghurt, ost og jævning i og varm igennem. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og bag 15-20 minutter. Server med æblestykker eller en frisk salat.


- Som sagt altså og glimrende kold! ;)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar