onsdag den 3. oktober 2012

Galette med butternut squash og balsamicoløg

Jeg har før blogget om galetten: en lidt rustik tærte uden æggemasse, der bages uden form, men hvor kanterne af dejen i stedet foldes op om fyldet. I aftes nød vi en galette med balsamicoløg, pølse og butternut squash!





- Ja, lige med kig til min skønne baggård! ;-) Det bliver sværere og svære at tage ordentlige billeder om aftenen, nu hvor det langsomt bliver tidligere mørkt og lyset derfor er dårligt!

Galette med butternut squash og balsamicoløg (2-3 personer):

Bund:
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 6-7 spsk vand
Jeg må hellere tilføje, at denne opskrift blev til 'på slump', som man siger, så målene (især mel) er ca.-mål, men så længe, dejen hænger sammen, kommer det sig ikke så nøje, hvor meget, der er i af hvad! 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør olie i. Tilsæt derefter vand en skefuld af gangen, idet du hele tiden rører det ud i melet. Saml dejen og ælt den igennem. Den er meget fast, men skal være til at rulle tyndt ud (ca. 3 mm tyk) som her:


Den udrullede tærtebund lægges på en bageplade med bagepapir med 'melsiden' op (den side, der har vendt ned mod bordet, mens du rullede dejen ud). 


Fyld:
  • ca. 400 g butternut squash
  • 1 stort løg (ca. 200 g)
  • 2 tykke frankfurterpølser (eller ca. 175 g pølser)
  • ½ spsk olivenolie
  • rosmarin
  • salt
  • 3 tsk balsamicoglace (alternativt 3 tsk almindelig mørk balsamico + ½ tsk rørsukker)


Butternut squash skæres i mindre tern (ca. 2x2 cm) og vendes med olie, salt og et godt drys rosmarin i en skål.
Løget skæres i tynde, kvarte ringe og svitses ved lav varme i olie og lidt salt i ca. 10 minutter. Panden tages af varmen og balsamico vendes i.
Pølserne ristes ligeledes på panden (vi brugte selv en rest, der allerede var stegt) og skæres i halve skiver. 

Tænd ovnen på 210 grader og fordel først løg, så pølser og til sidst butternut squash på den udrullede dej med ca. 5 cm til kanten. Pensl dejkanterne med mælk og fold dem op omkring fyldet.
Bag galetten 30-35 minutter.





Server galetten med en frisk salat til! Fx denne med avocado, tomat og syrlige æbler dryppet med en honning-sennepsdressing:




Velbekomme! :) 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar