tirsdag den 23. oktober 2012

Æblegrød med kanel og kardemomme

Det er æbletid og dermed også tid til æblegrød! Det er så utroligt simpelt at tilberede, at indlægget her knap er en opskrift, men blot en fremgangsmåde! Den kommende tid vil jeg desuden også komme med forskellige bud på, hvad man kan bruge sådan en æblegrød til, ud over den traditionelle æblekage med flødeskum og makroner. :)


Æblegrød med kanel og kardemomme (ca. 1 liter):
  • 8 små æbler
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk stødt kardemomme
Du kan skrælle æblerne, men hvis du, som jeg, er for doven, kan man sagtens bruge dem med skræl og evt. blende den færdige grød - selvom konsistensen nu er bedst, hvis man lader være!
Fjern kernehuse fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med kanelstang, kardemomme og en smule vand (knap ½ cm) i bunden. Kog ved lav varme ca. 20 minutter, eller til grøden har den ønskede konsistens (mere eller mindre udkogt), idet du rører i den med jævne mellemrum. Smag på den færdige grød. Hvis du finder den for syrlig, kan du tilsætte lidt sukker.
Opbevar grøden på køl i tætsluttende glas eller plasticbøtter.
Prøv også at krydre med fx vanille i stedet for kanel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar