tirsdag den 18. september 2012

Madpakketid: Skolerugbrød

I en travl hverdag kan det være svært at få tid til eller tage sig sammen til at få gjort så meget ud af madpakken, og lever man på sin SU, må det også gerne være billigt.
Disse skolerugbrød er super velegnede til at snuppe med; de er sunde og mættende, smager dejligt og behøver faktisk ikke andet pålæg end en smule smør! Laver man tilmed en stor portion, er det jo blot at fryse dem ned og tage dem op efterhånden, som man nu skal bruge dem. :)





ca. 15 skolerugbrød:

  • 25 g gær
  • ½ liter lunkent vand
  • 1½ spsk salt
  • 3 spsk honning
  • 3 spsk hørfrø (og andre frø, hvis du har)
  • 400 g rugmel
  • 100 g havregryn
  • 100-150 g (fuldkorns)hvedemel




Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning. Rør hørfrø og havregryn i og siden rugmel. Vend til sidst grundigt hvedemelet i - dejen er tung og fast, men stadig klistret, så man kan ikke rigtig ælte den. Lad den hæve tildækket 1-2 timer.
Form til ca. 15 minirugbrød og bag ca. 20 minutter ved 200 grader. 
Som sagt smager de altså dejligt med lidt smør på! :)

Velbekomme 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar