tirsdag den 11. september 2012

Linse'fars'brød med squash-tzatziki

Nu er efteråret ved at være over os og med det følger, hvad amerikanerne kalder 'comfort food', dvs. traditionel, ligetil og nærende mad med et lidt nostalgisk præg. Farsbrød står for mig også som lidt af en sådan efterårsspise, så her kommer en vegetarisk version med linser!




Linse'fars'brød:
  • 2½ dl linser (jeg brugte grønne)
  • 2 dl havregryn
  • 2 spsk ketchup
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 6 kugler helbladet, frossen spinat (ca. ½ liter)
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • Salt og peber og krydderier efter smag (jeg brugte paprika, spidskommen, timian og garam masala)
  • 1 æg
Kog linserne møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter, og hak imens løg, hvidløg og gulerødder.
Hæld halvdelen af de kogte linser og halvdelen af grynene i en skål (eller et blenderglas) og blend med ketchup. Det kan være en lidt tør fornøjelse, men det behøver heller ikke være helt findelt.
Svits løg, hvidløg, gulerødder og spinat i lidt olivenolie og vend tomatpuréen i. Smag til med krydderier og salt og peber.
Vend hele og blendede linser og gryn sammen grøntsagerner og rør ægget i. Hæld farsen i en stor, smurt brødform og bag ca. 25 minutter ved 200 grader. Lad linsefarsbrødet køle let af inden servering. 



Vi spiste det med lidt af min solbærtchutney og en portion squash-tzatziki:

  • 1 squash
  • ca. 2 dl (græsk) youghurt
  • 1 knsp. salt
  • ½ revet/presset fed hvidløg
Squashen rives og vendes sammen med de øvrige ingredienser. Lad den trække 15 minutters tid inden servering.



Vi spiste desuden resterne af de rustikke rugpizzaer fra i går til - Velbekomme!










Ingen kommentarer:

Send en kommentar