torsdag den 27. september 2012

Hokkaidosuppe med æble

Suppe er simpelt og varmende her på de kolde og regnende efterårsdage! Denne hokkaidosuppe er ingen undtagelse, og så kan evt. rester i tilgift anvendes i andre sammenhænge som tilbehør i form af mos (suppen stivner lidt i kold tilstand!) eller til græskar-klatkager (opskrift her!).


Hokkaidosuppe med æble (3-4 personer)

  • 1 hokkaidogræskar (eller butternut squash)
  • 1 syrligt æble
  • 1 løg
  • 8-10 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk vineddike eller citronsaft
  • evt. salt
Hak løget og svits det i olie. Skær græskar og æble i mindre tern og tilsæt dem til løg sammen med vand og bouillon. Lad det simre ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Purer med en stavblender direkte i gryden og smag til med krydderier, surt og salt. 

Server med yoghurt/cremefraiche og groft brød.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar