søndag den 16. september 2012

Grov rødbedetærte med chevre

Rødbeder går utroligt godt i spænd med nærmest alle mejeriprodukter: fløde, yoghurt, diverse oste osv. Her kommer en smuk tærte, hvor rødbederne får selskab af en dejlig chevre/gedeost!



Grov rødbedetærte med chevre

Bund:
  • 150 g hvedemel
  • 50 grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1½ spsk hørfrø
  • 1½ spsk sesamfrø
  • 1 tsk spidskommen
  • 40 g smør
  • 4 spsk yoghurt
  • 1-2 spsk vand
Fyld:
  • 5 mellemstore rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl mælk
  • 3/4 tsk salt
  • ½ rulle chevre/gedeost
  • rosmarin
Bland mel, salt, spidskommen og frø i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Rør yoghurt i og saml dejen med vand til en fast og smidig størrelse. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik med en gaffel og forbag 10-15 minutter ved 200 grader.



Skræl rødbederne og skær dem i halve skiver af ca. 3 mm tykkelse. Hak hvidløg fint og svits med rødbederne i en gryde med lidt olivenolie og salt i ca. 8 minutter.
Pisk æg, mælk, salt og yoghurt sammen i en skål og skær gedeosten i halve skiver. 
Fordel rødbederne i den forbagte tærtebund og læg osten ovenpå. Drys med rosmarin og hæld æggemassen over. Bag 30 minutter ved 200 grader.



Velbekomme! :)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar