torsdag den 12. juli 2012

Ristet blomkål med valnødde-citruspesto og salat med vandmelon og hytteost

Jeg har efterhånden postet en del opskrifter med blomkål i forskellige afskygninger, men aldrig som her; ristet på panden. Det er virkelig lækkert og især i selskab med denne simple, men fantastiske valnødde-citruspesto:



Valnødde-citruspestoen (tilbehør til 1-2 personer) laves således:
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1½ spsk oliven olie
  • 1 tsk fintrevet øko-citronskal
  • en lille håndfuld frisk basilikum
  • ½ fed fintrevet hvidløg
  • ca. 1 tsk citronsaft 
  • salt

Rist valnødderne på en varm, tør pande (pas på de ikke brænder på!) og hak dem forholdsvist fint. Pisk citronsaft og olivenolie sammen i en lille skål, og vend de øvrige ingredienser heri. Smag til med citronsaft og salt, og lad pestoen stå og trække, mens du forbereder resten af måltidet.

Egentlig ville jeg have lavet nogle såkaldte blomkåls-"steaks" (tykke skiver af blomkål), men det lykkes mig kun at skære to nogenlunde skiver af mit halve blomkålshoved, før resten begyndte at falde fra hinanden i buketter.


Du kan selv prøve dig frem, hvis du har mod på det, men ellers smager de jo ligedan i andre udskæringer. ;)
De skal ristes kort tid ved middel varme på panden med olivenolie og salt. - Det er vigtig de stadig har bid i sig!

Anret den stegte blomkål på en tallerken med valnødde-citruspesto:




Du kan servere denne salat med vandmelon og hytteost til:
  • 1/4 vandmelon
  • 2 tsk olivenolie
  • ½ spsk vineddike
  • et lille drys peber
  • 3 spsk hytteost
  • flydende honning
Skær vandmelonen i store tern og kom dem i flad skål. Dryp med olie og eddike og vend lidt rundt. Drys en smule peber over og fordel hytteosten i klatter over melonen. Pynt til slut med flydende honning.



BON APPETIT! :)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar