fredag den 13. juli 2012

Jazzy fredagsmorgen (havrepandekager, koldhævede morgenboller og sunde banan-cookies)

Her i juli løber flere dejlige og stemningsfulde jazz-festivaller af stabelen i bl.a. Aarhus og København! Her til morgen tog jeg lidt forskud på glæderne med et hyggeligt sommerferiemorgenbord akkompagneret af DRJazz-radio. :)


Det var de fantastiske havrepandekager, jeg tidligere har introduceret, som var på menuen med en cafe latte og diverse tilbehør. 
Mens jeg hyggede mig med det, klarede ovnen det sidste arbejde med disse nemme koldhævede morgenboller og banan-cookies:



Koldhævede morgenboller (20 stk.):
  • ½ pk. gær
  • 8 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk honning
  • 2 dl knækkede rugkerner
  • 1½ dl kerner (solsikke-, græskar- etc.)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmel
  • ca. 4-5 dl hvedemel
Rør gæren ud i vandet med salt og honning og tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge. Dejen skal være fast, men stadig klistret. Dæk skålen med en tallerken eller et låg og sæt den i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 225 grader og sæt ca. 20 boller med en ske dyppet i koldt vand på en bageplade med bagepapir (bag evt. af to omgange). Bag bollerne ca. 20 minutter. 


Hvis du bager bollerne af to omgange, kan du med den sidste plade bage disse sunde banan-cookies med:

Banan-cookies (6 stk.)
  • 1 stor moden banan
  • 2 spsk grahamsmel
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk bagepulver
Mos bananen og rør de øvrige ingredienser i. Du kan evt. også prøve at blande lidt hakkede mandler eller valnødder i dejen.
Lav med en ske 6 lige store, flade (ca. ½ cm tykke) klatter på bagepladen (med bagepapir!) og bag ved 225 grader i 15 minutter.  
Lad dem køle af inden fortæring! :)



Hyg jer! :)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar