mandag den 23. juli 2012

Bønne-spinatpizza med squash og chevre

På det sidste har jeg blogget lidt om pizza med blomkålsbund (se her og her). Her kommer et andet super lækkert og nemt alternativ til den sædvanlige brødbund: bønner og spinat! :)
Inspiration blev hentet her.





Bund (1-2 personer - hvis du serverer en salat til er der til 2):
  • 1 dåse kidneybønner (eller svarende hertil - andre bønner kan også sagtens bruges)
  • 1 dl fine havregryn (eller fx kikærtemel for glutenfri version)
  • ca. ½ liter løsfrossen spinat (nok ca. 200 g), optøet
  • 1 spsk olie
  • ½ tsk salt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala
Tænd ovnen på 225 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Blend alle ingredienser til en ensartet masse og spred den ud på bagepapiret med en ske i ca. en halv centimeters tykkelse.
(Der var i øvrigt lige rigeligt til min appetit, så jeg formede en del af 'farsen' til en par deller, som jeg vil spise kolde med hytteost i morgen - HUSK spinat må ikke genopvarmes!)
Forbag bunden ca. 10 minutter, eller til den begynder at blive fast, mens du forbereder fyldet.




Fyld (Du skal nok bruge lidt mere af det hele, hvis du laver bund af hele portionen):
  • ca. ½ squash
  • 1 spsk tomatpuré
  • honning/sukker
  • rosmarin, salt
  • olivenolie til pensling
  • En klump frisk chevre (gedeost), alternativt feta, på størrelse med et jordbær
  • Evt. noget lidt sødt, fx min solbærchutney
Skær sqaushen i tynde skiver og smag tomatpuréen til med honning. Den må godt være lidt sød. Smør puréen ud på den forbagte pizzabund og fordel squashskiverne ovenpå. Pensl med lidt olivenolie, og drys med rosmarin og salt.
Bag nu pizzaen yderligere 15-20 minutter til squashen er mør.
Smuldr osten over (den skal være kold, for at man kan det) og server evt. med lidt chutney til.



Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar