mandag den 30. juli 2012

Bagt sweet potato med mandel-oliventapenade og tahindressing

Jeg fortalte den anden dag om mine indkøb af sweet potatoes og gedefeta i Bazar Vest. En anden ting, man kan gøre et røverkøb med derude, er oliven! Jeg købte et ordentligt glas af de lækreste kalamataoliven for 20 kr - MUMS!
En håndfuld af dem blev udnyttet til denne dejlige grove tapenade, som du finder opskriften på længere nede:




Tapenaden fungerede som tilbehør til bagte skiver af sweet potato  i selskab med en mild tahindressing og en simpel blommesalat.


Du skal bruge (1 prs.):

  • 1 stor sweet potato
  • lidt olivenolie til pensling.
  • Salt og rosmarin
    -
  • ½ spsk tahin
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk yoghurt
  • et par dråber honning
  • en lille pinch salt
    -
  • 1 håndfuld gode oliven (fx Kalamata)
  • 1 lille håndfuld mandler
  • ca. 2 tsk hakket frisk basilikum
    -
  • 2 små blommer i mindre stykker
  • 1 lille klump (gede)feta, smuldret

Tænd ovnen på 200 grader. Vask sweet potatoen grundigt og fjern eventuelle mærker eller øjne. Skær den derefter (med skræl!) i tykke skiver (ca. 1 cm) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt olie og drys med en lille smule salt og godt med rosmarin.
Sæt kartoffelskiverne i ovnen og bag ca. 20 minutter eller til de er møre.



Forbered imens tilbehøret:

Pisk tahin, vand, yoghurt, honning og salt sammen til en dressing i en lille skål og stil den til side.



Kom mandlerne i ovnen på bagepladen med sweet potato-skiverne.
Hak imens basilikum og fjern stenene fra oliven. Hak olivenkødet groft og tag mandlerne ud af ovnen (de skal gerne have fået 5-10 minutter). Lad dem køle let af, hak dem og bland med oliven og basilikum.





Arranger de bagte kartoffelskiver på en tallerken og fordel tapenade og siden dressing ovenpå. Det er en fantastisk smuk ret (og alene af den grund har jeg glædet mig til at poste dette indlæg!) - Se bare:







Hertil fik jeg en simpel salat bestående af blommer og smuldret gedefeta.




Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar