fredag den 22. juni 2012

Solsikkekerne-spread med honning og kanel

Da jeg for noget tid siden postede en græskarkerne-spread luftede jeg ideen om at lave en sød udgave - og den kommer her! 



Du skal bruge:
  • 1½ dl solsikkekerner
  • knap 1 dl vand
  • 1 gode tsk honning
  • ½ tsk kanel
  • 1/3 tsk groft salt 
  • 1 god tsk smør eller neutral olie

Start med at riste kernerne på en varm tør pande til de dufter og får lidt farve. Lad dem køle lidt af.





Kom så kernerne i minihakkeren eller et lille blenderglas sammen med de øvrige ingredienser og blend, til du har en glat masse - og voilá:



Opbevar spreaden i en lufttæt beholder på køl og brug den som pålæg på et godt stykke brød, evt. med et par skiver af et syrligt æble ovenpå.
Eller prøv at smøre den på fx en chokolade-muffin som en slags frosting! 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar