Disse muffins er desuden noget mere fedtfattige end de fleste af sin slags, eftersom de ikke indeholder tilsat fedtstof, men i stedet får svampetheden fra marcipanen.
Til 12 marcipanmuffins (i papirforme):
Til 12 marcipanmuffins (i papirforme):
- 2 store æg
- 200 g sukker
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 200 g marcipan
- ca. 2 dl (frosne) solbær (hindbær er sikkert også fint)
- 2 tsk flormelis
Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend mel og bagepulver heri.
Riv marcipanen groft og vend den i dejen. Den er - og skal være - temmelig klistret og sej, så fortvivl ej! :)
Kom bærene i en en skål og drys med flormelis. Vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i ca. 12 papirforme (evt. dobbelt, da kagerne har det med at flyde lidt ud i ovnen) og bag ca. 20-25 minutter ved 175 grader eller til kagerne er gyldne.
Kom bærene i en en skål og drys med flormelis. Vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i ca. 12 papirforme (evt. dobbelt, da kagerne har det med at flyde lidt ud i ovnen) og bag ca. 20-25 minutter ved 175 grader eller til kagerne er gyldne.
Og lidt illustrationer:
Kagerne kan sagtens fryses, og de er bestemt heller ikke dårligere dagen efter! Server dem til studentergildet, havefesten eller bare når I skal hygge lidt ekstra. :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar