tirsdag den 26. juni 2012

Luksus-hotter med hjemmelavet agurkesalat

Skal man endelig have hotdog, kan man lige så godt gøre det med manér: ordentligt brød, gode pølser og godt tilbehør! :)

Først brødene (ca. 12 hotdogbrød):

  • ½ pakke gær
  • 6 dl vand
  • 1 god tsk honning
  • 2 tsk groft salt
  • 1½ dl grahamsmel
  • 1½ dl havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • Drys (salt, krydderier, kerner etc.)
Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne, bortset fra drys, i nævnte rækkefølge. Dejen skal være fast, men stadig klistret (tilsæt evt. ekstra hvedemel hvis dejen er for tynd). Lad den hæve tildækket ½ times tid.
Sæt den så i aflange klatter med en våd ske på en bageplade med bagepapir. Du kan evt. lave 6 hotdogbrød og et stort skærebrød, som jeg selv gjorde. Pensl med vand og drys med din favorit topping. Jeg dryssede lidt salt, rosmarin og paprika på.
Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter (et evt. skærebrød skal have ca. 45 minutter). Sæt brødene til afkøling på en rist.





Hjemmelavet agurkesalat (Opskrift fra Jacobsen):
  • 1 agurk
  • 1 dl af hver: honning, eddike og vand (jeg brugte hvidvinseddike i stedet for de to sidste)
  • lidt salt og peber
Agurken skæres i tynde skiver og kommes i en skål. Honning og eddike (og vand) smeltes sammen ved lav varme i en gryde (Eddiken fordamper ved for høj varme!) og hældes over agurkerne sammen med et drys salt og peber.
I den oprindelige opskrift står der, at de skal stå natten over på køl, men jeg lavede dem her måske 1½ time inden spisetid, og de var sådan set fine allerede da.
Der bliver en god portion, så der er til andre lejligheder.




Jeg lavede desuden i går desuden en æbleløg-kompot (tyvstjålet herfra), som også gør sig godt i hotdogs:
  • 1 stort æble
  • 1 stort løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
Æble og løg skæres i mindre stykker og kommes i minihakkeren/blenderen og blendes nogenlunde fint. Olie og citronsaft piskes sammen og smages til med salt og peber. Kom æble-løgblandingen i et ovnfad og rør dressingen i. Bages en halv time ved 175 grader. 


Så skal der bare lige ristes nogle gode pølser, mens bordet dækkes med sennep, ketchup, remoulade og ristede løg!



Og så er det hottertid! - Kærestens hotdog:


Og min:


Velbekomme! :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar