onsdag den 20. juni 2012

Gulerodspandekager med chunky guacemole

Jeg fik ideen til disse gulerodspandekager i går, og det er simpelthen noget af det lækreste, vi længe har spist!


De har en fyldig smag med en let sødme, og konsistensen er en blanding af pandekage og omelet.

Til 12 pandekager (ca. 3 personer):
  • ca. 8 store gulerødder
  • 3 æg
  • 1 dl yoghurt
  • 1½ dl mælk
  • 2 dl mel
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk karry
  • smør til stegning
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand, og lad dem køle godt af. 
Kom de afkølede gulerødder i en stor dejskål og purer dem med en stavblender (alternativt i en almindelig blender). Rør resten af ingredienserne i, til du får en tyk suppe/grød-agtig konsistens.


Find smelt en lille klat smør på stegepanden og hæld ca. 1 dl dej ud herpå. Flad dejen ud med en ske, til den er på størrelse med en håndbold og er knap 1 cm tyk. 


Pandekagerne skal stege noget længere end almindelige pandekager - et par minutter på hver side. Vend dem med en bred paletkniv, når overfladen er ved at være stivnet. Du kan evt. have gang i to pander på én gang for at komme hurtigere gennem portionen. 


Læg de færdige pandekager i et fad. Pga. vandindholdet fra gulerødderne holder de godt på varmen af sig selv.


Som fyld på pandekagerne fik vi en lækker chunky guacemole:
  • 2 store avocadoer (af den kaliber man fx finder i løssalg i Netto)
  • 2 store tomater
  • 1 lille fed hvidløg
  • saften af ½ lille citron
  • salt



Skær avocadoerne i halve og rids dem i tern i skallen med en kniv. Skrab indholdet ud i en skål med en ske og mos groft med en gaffel. Der må gerne være store klumper i. Skær tomaterne i tern og hak hvidløget fint. Vend sammen med avocado og citronsaft og smag til med salt.

Og så er det bare at servere:



Som det søde, lette modspil spiste vi en simpel salat af melon og æble vend i citronsaft og agavesirup (honning er også fint).

 

Velbekomme! :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar