torsdag den 31. maj 2012

Hjemmelavede tortillawraps med farverigt fyld og cremet græskarkerne-spread

At lave sine egne tortillawraps er temmelig meget billigere end de købte. Det kræver en smule armkræfter, men til gengæld ved du nøjagtig, hvad der er (ikke) i, og du kan selv bestemme størrelsen og nyde det autentiske syn:



De består i al sin simpelhed af mel, vand, salt og bagepulver.
Til 5 medium wraps brugte jeg ca.:
  • 3 dl mel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl vand
Først blandes de tørre ingredienser i en dejskål. Hæld derefter vandet i under omrøring og ælt dejen grundigt med hænderne. Den skal være helt glat og smidig, hård men stadig fugtig (ikke klistret!).
Så tager du en klat dej på størrelse med en lille fersken og ruller den ud på køkkenbordet med en kagerulle. Det er lettest, hvis du ikke stryger mel på bordet, som man ellers ville. Dejen hænger ikke fast. Rul den så meget ud, du kan, vend den om og rul videre. Gentag proceduren til dejen er papirstynd:



Bag så tortillaen på en varm, tør stegepande. Pas på panden ikke bliver alt for varm. Vend den efter 1 minuts tid og bag 1 minut mere. Gentag med resten af dejen.


Nyd dem med dit yndlingsfyld, eller lad dig inspirere af nedenstående, hvis du trænger til fornyelse! :)

Vi fik dem med fintsnittet rødkål, søde gulerødder i julienne, æbleskiver, avocado vendt i olie-sennep-citrondressing:


... Samt et nyt eksperiment - en cremet græskarkerne-spread:
(Find opskriften her!)


Og så var der serveret - HAPS! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar