tirsdag den 29. maj 2012

Black bean-burger med avocadosalat og rødkålsråkost

Ja, her kommer endnu en måde at lave deller (eller bøf) uden kød. Meningen var egentlig at lave en vegetarburger, men jeg var for doven til at bage boller, så det blev bare vegge-bøf med brød i skiver og så to lækre salater! :)

Black bean-bøf:
  • ca. ½ liter kogte sorte bønner (kidneybønner ville også egne sig fint)
  • evt. 1 "hørfrø-æg" (1 spsk hørfrø i blød i 4 spsk vand i 30 min. og blendes til slimet masse)
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 stor gulerød
  • ca. 1 spsk kecthup
  • ca. 1 dl havregryn
  • Salt
  • Oregano, paprika og spidskommen
Hak løg og hvidløg og riv guleroden. Svits det på panden i olie og kom det i en skål sammen med bønner og hørfrøslim og blend med en stavblender - der må gerne være hele og halve bønner til at give lidt struktur i "farsen".
Rør havregryn og ketchup i og smag til med krydderier og salt.






Form til flade bøffer og steg dem i olie på panden ved middel varme et par minutter på hver side. 


Avocadosalat:
  • 1 avocado
  • 3 tomater
  • ½ lille dåse majs
  • olivenolie
  • dijonsennep
  • citronsaft
  • salt & peber
Skær avocado og tomat ud som du foretrækker det. Skal salaten bruges som fyld i burgeren (som det oprindeligt var min tanke) vil mindre tern være en fordel. Lav en dressing af olivenolie, sennep, citronsaft, salat og peber og dryp den over grøntsagerne.
Og giv så salaten lidt solskin fra baggården! ;)



Rødkålssalat med pære og hindbærdressing (2 prs.):
  • ca. 1/8 rødkål
  • 1 pære
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk hindbærmarmelade
  • Evt. (ristede) mandler eller hasselnødder
Snit rødkål fint og skær pæren i tern. Vend med citronsaft og hindbærmarmelade og drys evt. med nødder.


Tilbage er der vist bare at sige: Spis brød til! ;)

 



PS. Hvis du gerne vil lave en lækker vegetarburger, kan du udover black bean-bøffen fx også komme denne pepperonata eller en rød pesto i bollen sammen med avocado og ruccola eller spinatblade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar